parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/05/01 - 12:47
  • - تعداد بازدید: 4
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZBwk
چرا زنان باردار بیشتر در معرض گرمازدگی هستند؟

گرمازدگی و بارداری

منظور از گرمازدگی در بارداری چیست؟ 

گرمازدگی در بارداری زمانی رخ می‌دهد که دمای بدن بیش از حد بالا برود (بالاتر از ۴۰ درجه سانتی‌گراد) و بدن نتواند خود را به‌طور مؤثر خنک کند. این وضعیت یک فوریت جدی پزشکی محسوب می‌شود که می‌تواند به یک شرایط تهدیدکننده زندگی تبدیل گردد. 

گرمازدگی در دوران بارداری نه‌تنها سلامت مادر را به خطر می‌اندازد، بلکه ممکن است پیامدهای بالقوه خطرناکی برای جنین به همراه داشته باشد؛ به همین دلیل پیشگیری و مدیریت سریع این وضعیت اهمیت بالایی دارد.

چرا زنان باردار بیشتر در معرض گرمازدگی هستند؟

زنان باردار به دلایل فیزیولوژیک و تغییرات بدنی خاصی که در دوران بارداری رخ می‌دهد، بیش‌تر در معرض گرمازدگی هستند. در واقع علت گرمازدگی در بارداری، علاوه بر گرمای هوا، خود بارداری است. دلایل اصلی گرمازدگی در دوران بارداری عبارتند از:

افزایش دمای پایه بدن

در دوران بارداری، متابولیسم بدن افزایش می‌یابد تا از جنین در حال رشد پشتیبانی کند. این افزایش متابولیسم باعث تولید بیش‎تر گرما در بدن می‌شود که می‌تواند دمای پایه بدن را کمی بالا ببرد. در نتیجه، زنان باردار نسبت به گرمای محیط حساس‌تر هستند و زودتر دچار گرمازدگی در بارداری می‌‎شوند.

تغییر در تنظیم دمای بدن

هورمون‌های بارداری مانند پروژسترون، بر مرکز تنظیم دمای بدن در مغز (هیپوتالاموس) تأثیر می‌گذارند و ممکن است باعث شوند بدن نتواند به خوبی دمای خود را تنظیم کند.

کاهش تحمل به کم‌آبی

زنان باردار سریع‌تر دچار کم‌آبی می‌شوند، زیرا حجم خون و نیاز به مایعات در بدنشان افزایش می‌یابد. کم‌آبی یکی از عوامل اصلی بروز گرمازدگی در بارداری است، چون باعث اختلال در تعریق و خنک‌سازی طبیعی بدن می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم مقاله نوشیدن آب در بارداری و تأثیر آن بر رشد جنین را مطالعه کنید.

علائم گرمازدگی در دوران بارداری

علائم گرمازدگی در دوران بارداری مشابه علائمی است که افراد غیرباردار تجربه می‌کنند. در اوایل بارداری، تشخیص تفاوت بین علائم فیزیولوژیک مربوط به بارداری و اثرات هوای گرم می‌تواند دشوار باشد. خستگی، احساس گرما، احساس سبکی سر یا کم‌آبی بدن، همگی می‌توانند از اثرات بارداری باشند و با گرمازدگی در دوران بارداری اشتباه گرفته شوند. علائم گرمازدگی در دوران بارداری شامل:

  • کم آبی بدن 
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • سرگیجه
  • ضربان قلب سریع
  • گیجی. 

عوارض گرمازدگی در بارداری برای مادر و جنین 

گرمای شدید با طیف وسیعی از عوارض بارداری مانند پره اکلامپسی، وزن کم هنگام تولد و ناهنجاری‌های جنینی مرتبط است. تاثیر گرمازدگی روی جنین در دوران ﺑﺎرداری به این خاطر است که جنین ظرفیت برای تنظیم دما ندارد و بخش زیادی از رشد اندام‌های جنین به دما حساس است.

یکی دیگر از خطرات گرمازدگی در دوران بارداری، زایمان زودرس است. برای حفظ جریان خون به جفت و جنین، حجم خون افراد باردار در دوران بارداری تقریباً ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش می‌یابد. افزایش مایع آمنیوتیک و سایر تغییرات فیزیولوژیک در بارداری به این معنی است که افراد باردار نیاز به مصرف مایعات بیشتری دارند و به راحتی دچار کم آبی بدن و گرمازدگی می‌شوند. کم‌آبی بدن هورمون‌هایی را که در انقباضات دخیل هستند، تحریک می‌کند و در نهایت، اگر این روند ادامه یابد، باعث زایمان زودرس می‌شود. به همین دلیل است که درمان گرمازدگی در بارداری اهمیت ویژه‌‎ای دارد.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,شبکه بهداشت و درمان شیروان,بیمارستان بنت الهدای بجنورد,مدیریت داخلی بیمارستان,خدمات عمومی,مخابرات,نگهبانی,رختشویخانه,خیاط خانه,نقلیه,تاسیسات,کارگزینی,دبیرخانه,بایگانی,تایپ و تکثیر,بهداشت محیط,مددکاری اجتماعی,مدارک پزشکی,پذیرش,آمار,کدگذاری بیماریها,بایگانی,انبار,پاراکلینیک ها,رادیولوژی,داروخانه,آزمایشگاه- پاتولوژی - بانک خون,تغذیه,امور مالی,حسابداری و ترخیص,صندوق,کسورات,امین اموال,تجهیزات پزشکی,روابط عمومی,مدیریت پسماند,آشپزخانه,خدمتگزاران آقا,تالار کنفرانس,کارپرداز,آرشیو,اخبار ویژه,اخبار بیشتر,اطلاعیه ها,همایش ها,تصاویر,ویدیوها,انتصابات,استدیو سلامت
  • کد خبر : 56009
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید